Latest Movie :

Baharı Beklerken

{[['']]}
• Yönetmenliğini Nurten Şalıkara ile Aykut İnce'nin yaptığı, kış uykusu için mağaraya sığınmış bir ayının ve çekim hikayesinin anlatıldığı - BAHARI BEKLERKEN - isimli belgesel...
• Bu film Orman Genel Müdürlüğü'nce yaptırılmış olup Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce desteklenmiştir.
• Şavşat'ta Temmuz 2009'da Orman Genel Müdürlüğü'nün öncü bir çalışması başlatılıyor. Dağ keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi ve diğer türleri kışın görüntüleyebilmek için bir ekip yollara düşüyor. Vadiler ve yaylalar araştırılırken, çekim yapılacak noktalar da belirleniyor. 
Şavşat'ta kış ve kar hüküm sürürken Aralık 2009'da aynı ekip tekrar sarp vadilerin yolunu tutuyor. Meydancık'taki Parçiyent Vadisi'ne ulaşan ekip yaban keçilerinin çekimlerini yaparken bir sürprizle karşılaşıyorlar: Kayalıktaki mağaraya sığınmış bir bozayı... Deneyimli yaban hayatı fotoğrafçısı ve Orman Genel Müdürlüğü'nde mühendis olan Aykut İnce bu eşsiz görüntüleri kaydetmeye başlıyor. Kaydedilen görüntüler hem bilim hem de Türkiye'deki yaban hayatının zenginliğinin görüntülenmesi açısından son derece önemli. Çekimler sürerken iki yaşını aşkın ayının adı konuyor: "Kestane".
Kestane'nin kış uykusunu görüntülemek için ekip yöre köylülerinin yardımıyla Şubat 2010'da Parçiyent'in tepesine kampı kuruyor. Dondurucu soğuk havaya rağmen yapılan çekimlerde kış manzarasıyla birlikte bozayının mağaradaki davranışları başarılı biçimde görüntüleniyor. Bir ay sonra tekrar gelen çekim ekibi Kestane'yi mağarasında bulamıyor ama çengel boynuzlu dağ keçilerini çekebiliyor.
Temmuz 2010'da ekip Kestane'nin mağarasına inmek için yeniden aynı vadiye geliyor. Rize Akut gurubundan Fevzi Bayraktar'ın yönettiği başarılı bir inişle mağara içinde çekimler yapan proje ekibi yaklaşık bir yıllık çalışmayı sonuçlandırıyor.
Belgeselin Adı: Baharı Beklerken
Yönetmen: Nurten Şalıkara -- Aykut İnce
Yapımcı Zehra Çelenk
Metin Yazarı: Onur Özdemir
Müzik: Özgür Can Alkan


Share this article :

Yorum Gönder

New templates on your Email

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Yabancı Dizi - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger